Haven: Eemskanaal NZ 70, 9713 AB  Groningen.  Seizoen: 1 mei t/m 30 september.


Telefoon: 050-3141728.  Marifoon:  VHF31  e-mail: info@groningermotorbootclub.nl


Haven Paterswolde

De Groninger Motorboot Club is in het bezit van een eiland in de westhoek van het Paterswoldsemeer, in de volksmond het GMC eiland geheten.
Het eiland is te voet te bereiken via de Oude Badweg/Eelderwolde. (ingang via het Scandinavisch Dorp)
Het eiland heeft 16 vaste ligplaatsen voor leden van de GMC. Recent zijn de damwanden rond het eiland vernieuwd eiland en is er een drinkwaterleiding en een vuilwater afzuig installatie in samenwerking met het Meerschap geplaatst. Passanten kunnen ook van deze faciliteit gebruik maken.
Eilandliggers gebruiken dit pareltje in het meer om naast te motorbootvaren, om te surfen en te zeilen. Menig kind heeft hier zeilen geleerd.
In samenwerking met de VWDTP, de enthousiaste grote zeilvereniging op het meer, organiseert de GMC elk jaar een zeildag voor de jeugd (8 tot 20) . De enige voorwaarde is een zwemdiploma en de deelname is gratis. Voor de niet jeugd wordt ook de mogelijkheid tot een zeiltocht gegeven..
Het eiland wordt voor recreatieve doeleinden gebruikt door leden van de GMC. Deze hebben hier een ligplaats. Het eiland kan ook worden bezocht door passanten.

Copyright © 2017. All Rights Reserved