Haven: Eemskanaal NZ 70, 9713 AB  Groningen.  Seizoen: 1 mei t/m 30 september.


Telefoon: 050-3141728.  Marifoon:  VHF31  e-mail: info@groningermotorbootclub.nl


Onze missie / Lid worden

Bedankt voor uw interesse in onze vereniging en uw aanvraag om informatie betreffende  het lidmaatschap. De Groninger Motorboot Club (afgekort: GMC) bestaat sinds 4 november 1922 en heeft een gemiddeld aantal leden van 160. We houden  in het voorjaar een algemene ledenvergadering met stemrecht voor ieder aangesloten hoofd-lid en een informatieve themaavond in het najaar. Deze bijeenkomsten worden gehouden op het sociëteitschip de "Witte Zwaan", gelegen in het Eemskanaal en recht tegenover onze haven.

De GMC is een echte vereniging waarbij een hoge mate van zelfwerkzaamheid van de leden, de kosten en de tarieven laag houden. Onze activiteitencommissie organiseert gezellige avonden  (kaarten, sjoelen) en dagen (open en sluiten van het vaarseizoen op of in diverse watersportlocaties in jachthavens in Provincie Groningen). In het voorjaar organiseren we een toertocht voor de GMC-Ieden naar diverse bestemmingen. Diverse activiteiten worden op het sociëteitschip de "Witte Zwaan" georganiseerd. De GMC heeft een eigen website  (adres zie boven) en cluborgaan “Steigernieuws” .

Onze GMC haven, haventerrein, schiphuis, afzuiginstallatie voor bilgewater en vuilwatertank en het GMC eiland op het Paterswoldsemeer, zijn in eigen beheer en worden door vrijwillige leden onderhouden. In het vaarseizoen krijgt onze haven veel passanten te verwerken. Deze  worden door onze vrijwillige havenmeesters hartelijk ontvangen. Ook buiten het seizoen wordt de jachthaven dagelijks door onze vrijwillige havenmeesters (inspecteurs) gecontroleerd. We hebben 63 ligplaatsen in de jachthaven en 14 aan het eiland Paterswoldsemeer. Tevens bezitten wij een overdekt botenhuis met 14 ligplaatsen. Ook is er een sloepensteiger voor met ruimte voor 18 schepen van maximaal 6 meter. Er is een wachtlijst voor een vaste ligplaats afhankelijk van het soort schip.

Beperkingen:

  • · Boten, langer dan 14.00 meter en /of breder dan 4.00 meter kunnen geen vaste ligplaats in de haven krijgen.
  • · Boten, langer dan 12.00 meter kunnen geen vaste ligplaats aan het eiland krijgen.
  • · Zeil, roei, visboten en sloepen max 6x2,2x0,6 (lxbxd) kunnen aan de sloepensteiger, mits afgedekt.
  • · Boten die voor commerciële doeleinden bedoeld zijn kunnen geen vaste ligplaats krijgen

Ligplaatstarieven:

  • · Haven: schip tm 10,50m € 223,00 per jaar.
  • · Haven: schip van 10.51m tot 14.00m € 322,- per jaar.
  • · Haven: sloep € 214,- per jaar.
  • · Eiland: € 12.50 per m2 .
  • · Liggeld wintermaanden bedraagt € 35,- per meter lengte van de boot.

De contributie voor de vereniging bedraagt € 65,-  per jaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 maart tot 1 maart.
Het inschrijfgeld als nieuw lid bedraagt eenmalig € 50,-.

Vul om lid te worden onderstaande formulieren in!

Aanmeldformulier

Machtigingsformulier

Copyright © 2017. All Rights Reserved