Haven: Eemskanaal NZ 70, 9713 AB  Groningen.  Seizoen: 1 mei t/m 30 september.


Telefoon: 050-3141728.  Marifoon:  VHF31  e-mail: info@groningermotorbootclub.nl


Onze missie

De Groninger Motorboot Club is een echte verenigingshaven. Het onderhoud doen we zelf en de havenmeesters zijn allemaal vrijwilligers. Door alles zelf te doen, kunnen wij de prijzen voor de ligplaatsen betaalbaar houden.

Zowel in het zomer alsook in het winterseizoen, organiseert onze activiteitencommissie evenementen om elkaar te kunnen ontmoeten. Zo zijn er toertochten, kaart en sjoelavonden, cursussen en andere evenementen. Voor de jeugd wordt een zeildag op het eiland georganiseerd.

Er blijken in onze gelederen meerdere leden te bestaan, die nog kunnen wrikken. We schaffen dit jaar een bootje aan om deze oude vaarkunst aan de volgende generatie over te dragen.

Onze watersportvereniging bestaat al bijna 100 jaar. In 2022 hopen we ons 100 jarig bestaan te kunnen vieren.

Van 1922 tot 1991 was de vereniging tegenover het station in het Verbindingskanaal gehuisvest, waar nu het Groninger museum staat. In 1991 zijn we naar de huidige locatie verhuisd, waar vroeger de Niestern werf stond.

Onze haven aan het Eemskanaal heeft in ons botenhuis 14 en aan de steiger 44 vaste ligplaatsen. De langs steiger biedt nog eens 6 ligplaatsen, die in de winter ook door winterliggers worden gebruikt.

Op het Paterswoldse Meer hebben we een klein eiland, waar 16 boten een vaste ligplaats hebben. Het eiland wordt ook voor kleine zeilboten en windsurfers gebruikt. Met de watersportvereniging VWDTP hebben we een goede samenwerking. Samen organiseren we jeugd zeilactiviteiten.

De ervaring leert, dat het gemiddeld 3 jaar duurt om een vaste ligplaats te verwerven. Spreekt het je aan om ook zelf een bijdrage te willen leveren, meld je dan aan als lid. Via volgorde van binnenkomst kom je op de wachtlijst voor een vaste plek.

Wij heten je graag welkom!
De Groninger Motorboot Club is aangesloten bij het Verbond Nederlandse Motorbootsport (onderdeel van de KNMC, een landelijke club van actieve en enthousiaste motorbootvaarders)

Copyright © 2017. All Rights Reserved